12-01-2016

Jak robić dobre zdjęcia potraw w domowych warunkach?

Jak dobrze fotografować jedzenie w domowym zaciszu? 
Moda na gotowanie trwa. Po kilku latach narodowego tańczenia wszyscy tanecznym krokiem przemieszczają się między kuchnią, kawiarnio-śniadaniownią i dostojnymi restauracjami. Popularne jest również podróżowanie w poszukiwaniu smaku. Gotujemy, konsumujemy, zachwycamy się smakiem i wyglądem potraw. Chcemy się tym dzielić – to naturalne w dzisiejszych czasach. Wszystko ma przycisk „share”. I dobrze! Problem w tym, że często naszym zdjęciom dużo brakuje do czegoś, co można by określić mianem dobrej fotografii, i gdyby nie rozmaite filtry efektowe wbudowane w „inteligentne” telefony lub w same serwisy społecznościowe, to nic by z nich nie zostało.
Szeroki Kadr zaprasza na najnowszy artykuł Michała Lei. Przedstawia w nim bardzo praktyczne rozwiązania.